Vaste telefonie

Tam One is de leverancier van vaste telefonie voor het zakelijke segment. De vaste telefonie wordt geleverd op basis van een hosted oplossing genaamd de voipcentrale. Dit heeft het voordeel dat u een telefooncentrale ontvangt met alle functionaliteiten welke u gewend bent en wat extra tegen een betaalbare prijs.

Bij de vaste telefonie worden geleverd:

PBX (PABX)
PBX is de afkorting van Private (Automatic) Branche Exchange, of in simpel Nederlands: de telefooncentrale. PBX voorkomt dat er wachtrijen ontstaan wanneer een centrale bijvoorbeeld gecombineerd wordt met een voice response unit, automatic call distribution etc. PBX is in principe geschikt voor het koppelen van computers via telefoonkabels zodat een netwerk kan worden gemaakt. In het geval van de hosted voipcentrale gaan de functionaliteiten echter verder. Voor alle functionaliteiten kunt u hier terecht.

SIP
SIP, staat voor Session Initiation Protocol en is een protocol voor IP-telefoonsignalen dat wordt gebruikt om voip-telefoongesprekken te realiseren. Het protocol is tekstgebaseerd en heel open en flexibel. Daardoor is SIP inmiddels verworden tot de norm in de voip-wereld voor vaste telefonie.


Internet
Voor gebruik van de hosted telefooncentrale hebben organisaties met een kleine grootte genoeg aan hun eigen internetverbinding. Vanaf ongeveer 20 toestellen levert TamOne een eigen internet verbinding naast uw huidige oplossing. De verbindingen worden getransporteerd van het KPN netwerk dus u bent verzekert van een hoge kwaliteit.

Toestellen
Het belangrijkste onderdeel waar u zelf waarschijnlijk dagelijks mee in contact zult komen zijn de telefoons. Het is daarom belangrijk dat deze aan uw wensen voldoen. Tam One biedt u een range van toestellen waarvan er zeker weten één bij elke functie binnen uw bedrijf past. Klik op het toesteloverzicht om de complete inventaris te bekijken.

Service
Even belangrijk of zelfs belangrijker dan de voorgaande onderdelen is de service die wordt verleend. Bij Tam One heeft u een aantal vaste contactpersonen welke u bij elke vraag verder helpen. U hoeft namelijk niet altijd een probleem te hebben om iemand van de servicedesk te willen spreken. Onze medewerkers zijn van 8:00 tot 18:00 bereikbaar via 088 - 0123 500.