Vast mobiel integratie

Vast mobiel integratie is een dienstverlening waar al lange tijd over wordt gesproken, maar waarvan de mogelijkheden nu pas echt benut kunnen worden. Door de komst van "hosted voice" of "hosted pbx" zoals voice over IP ook wel wordt genoemd verdwijnt de fysieke telefooncentrale op kantoor en worden de functionaliteiten van een dergelijke centrale softwarematig gerealiseerd.

Een hosted pbx (voice over IP) biedt de mogelijkheid om op netwerkniveau vast en mobiel met elkaar te integreren. Hierdoor komen er voor organisatie mogelijkheden met een belangrijke meerwaarde ten aanzien van de vertrouwde telefooncentrale zoals het hebben van één voicemailbox voor vast en mobiel. Daarnaast is er de mogelijkheid om zowel de vaste telefoons als de mobiele telefoons gelijktijdige over te laten gaan op het moment dat er gebeld wordt. Door de mobiele telefoon onderdeel te maken van het netwerk van de organisatie is het ook mogelijk om de telefoon van iemand anders op te nemen.

Voor veel bedrijven zijn enorme voordelen te behalen wanneer gebruik wordt gemaakt van vast mobiel integratie. Naast financiƫle voordelen kan er ook worden gedacht aan bijvoorbeeld gebruiksgemak. Een combinatie van beide onderdelen is natuurlijk ook goed mogelijk. Door de mobiele telefoon te integreren in het vast netwerk kunnen flexwerkers ook van uit thuis werken. Er kan dus op brandstofkosten/reiskosten worden bespaard. Gezien de veranderende reiskosten regeling en de hoge brandstofprijzen kan er een aanzienlijke besparing worden gerealiseerd.

Wilt u precies weten wat vast mobiel integratie voor u kan betekenen? Bel ons dan via 088-0123500